Wat zijn de oorzaken van slecht bereik in je huis en hoe kun je er zelf iets aan doen?

Een telefoon is in eerste instantie bedoeld om mee te bellen. Dat we er tegenwoordig steeds meer mee doen is leuk, maar kunnen telefoneren met je mobiele telefoon is voor iedere gebruiker toch wel een minimale vereiste. Groot is dan ook de frustratie als je midden in een gesprek ineens geen bereik meer hebt, of zelf maar moet gaan raden wat iemand bedoelt wanneer de helft wegvalt.

 

Veel mensen switchen dan van provider, maar wanneer je Vodafone, KPN,Telfort en T-Mobile allemaal hebt gehad en nog steeds weleens last hebt van slecht bereik, is het wellicht tijd om wat dieper op het probleem in te gaan.

Wat zijn eigenlijk de oorzaken van slecht bereik in je huis?

Deze zijn divers, en vaak is er sprake van een samenspel van factoren, zoals:

  • Goed geïsoleerde kantoorgebouwen en woningen. Het glas en de isolatiematerialen dempen  het belsignaal.
  • Een omgeving met bossen, tunnels, heuvels of veel grote gebouwen: het GSM signaal kan hier minder goed doorheen.
  • De plek van waaruit je belt: in afgelegen gebieden staan vaak minder zendmasten.
  • Een geavanceerde smartphone heeft vaak minder goed bereik dan de oude bekende Nokia met externe antenne waar we tien jaar geleden mee rondliepen. Door alle technische snufjes heeft de smartphone  aan signaalsterkte ingeboet.
  • Providers willen je graag naar de veel slechterde dekkend 3G UMTS schakelen omdat deze techniek veel meer gelijktijdige gesprekken aan kan dan het "oude" 2G GSM netwerk.
  • De dekkingskwaliteit en -graad van je provider.

Zoals je ziet zijn er dus meerdere factoren die bijdragen aan een slechte ontvangst. Het kan tevens geen kwaad om te bekijken welke provider de beste dekkingsgraad biedt voor de plek van waaruit je het meeste belt.

Verbeter zelf het bereik van je GSM

Mocht je geen optimale dekking hebben, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kan je eerst eens proberen of het helpt om naar buiten te lopen, of te bellen vanuit een bepaalde plek in je huis waar het bereik zo optimaal mogelijk is. Let er ook eens op hoe je de telefoon vasthoudt: als je die rechtop houdt kan dat ook nog weleens schelen in het bereik.

Een andere optie is een GSM Repeater. Via een kleine buitenantenne wordt het mobiele signaal van de netwerkprovider dan versterkt. 
Op deze site vind je de oplossing voor een oplossing voor een kamer of voor een heel woonhuis.
Maar ook oplossingen voor indoordekking voor een schip, auto of groot kantoorpand vindt u hier en mocht dat nog niet voldoende zijn, bel of bezoek ons voor onze passieve of actieve Distributie Antenne Systemen (DAS).

Er is dus geen enkele reden meer om door te modderen met een slecht bereik, want er is genoeg aan te doen.

© 2010 - 2024 Beter GSM bereik | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel